Home
Zachte vloeren
Harde vloeren
Houten vloeren
Laminaat
Trappen
Showroom
Links
Portfolio
Raambekleding
Contact

Laminaat

Laminaat heeft enorm aan populariteit gewonnen en is eigenlijk als product marktleider in de totale vloerenbranche. Dat is eigenlijk ook niet vreemd, want door de vele soorten en kwaliteiten is er tegenwoordig heel wat mogelijk met laminaat. Van de wat goedkopere tot de wat duurdere. Of je nu op zoek bent naar een antieke vloer of een traditionele laminaat of zelfs een natuursteenlook. Eigenlijk is alles mogelijk met laminaat. Laminaat is nagenoeg op iedere ondergrond aan te brengen en meestal wordt de ondervloer van te voren geŽgaliseerd met een ondervloer die tevens vochtwerend is en een isolerende en geluidsreducerende werking heeft, zodat de laminaatvloer er netjes strak bij komt te liggen.
Verbeterde foto- en productietechnieken hebben ertoe geleid dat laminaat haast niet meer van echt te onderscheiden is. Knoesten, nerven en spijkergaten, het is allemaal mogelijk. Naast bijvoorbeeld een velling is de vloer meestal ook voorzien van een zichtbare en voelbare houtstructuur.
De voordelen van een laminaatvloer zijn: slijtvast, sterk, hygiŽnisch, bestand tegen de meeste vlekken en kleurecht.
Laminaat is niet aan te raden voor vochtige ruimtes zoals badkamers. De toplaag van laminaat is waterbestendig maar de onderkant kan na verloop van tijd uit gaan zetten als het in aanraking komt met water.
Vandaag de dag zijn er veel merken met allerlei kliksystemen, kleuren, structuren in de toplaag, V-groef, mat, zijdeglans, hoogglans, rubber randjes (scheepsdek) en verlichting in het laminaat.
Laminaat is zeer eenvoudig in onderhoud, regelmatig stofzuigen en dweilen is ruim voldoende. Gebruik wel de juiste vloeronderhoudsproducten, want per fabrikant kunnen hieraan verschillende eisen worden gesteld. Vaak is het dweilen met een neutrale reiniger voldoende om de laminaatvloer mooi schoon te houden
Het zelf leggen van de laminaat is wel te doen indien u goed met hout om kunt gaan en ook goed op de hoogte bent van de in en outs van laminaat. Bent u dit niet begin er dan niet aan en laat de laminaatvloer door een vakbekwaam opgeleide en ervaren parketlegger leggen en zo voorkomt u veel ergernis en problemen.